Rahimden Huzurevine Kadar (From the Womb to the Retirement Home)

Etkinlik Tarihi : 05 Mayıs 2023 - 05 Mayıs 2023
Etkinlik Yeri : Mühendislik Fakültesi Amfi-1
Filip Studnička, 5 Mayıs 2023, Cuma tarihinde saat 14:00'da Mühendislik Fakültesi Amfi-1'de " Rahimden huzurevine kadar (From the womb to the retirement home) - Biyomedikal Sinyaller " konulu semineri sunacaktır. Konuşmanın özeti ve konuşmacının kısa biyografisi aşağıda verilmiştir.

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

Conference Photo Gallery

Abstract:

Hayati fonksiyonların izlenmesi, çeşitli patolojilerin öngörülmesi için çok önemlidir. Sunum, insanların rahimdeki zamanlarından huzurevindeki yaşamlarının son evrelerine kadar izlenmesi için kullanılan izleme sistemine odaklanacaktır. Başka bir konu ise ölçüm sırasında elde edilen büyük verilerin değerlendirilmesi yöntemleri ile bilgisayar analizi ve sinyal işleme olacaktır.

Short Bio:
Filip Studnička, 2013 yılında Hradec Králové Üniversitesi Fen Fakültesi'nden Fizik Didaktiği alanında doktorasını aldı. Doktora tezi olarak "Balistokardiyografik ölçümlerle elde edilen biyomedikal sinyallerin analizi" üzerine savunma yaptı. Hradec Králové Üniversitesi, Çek Cumhuriyeti'nin Hradec Králové şehrinde bulunan bir devlet üniversitesidir. Üniversite, 1959 yılında kurulmuştur ve çeşitli fakültelerle eğitim sunmaktadır. Bunlar arasında Eğitim Fakültesi, Fen Fakültesi, Felsefe Fakültesi ve Tıp Fakültesi bulunmaktadır. Hradec Králové Üniversitesi, hem yerel hem de uluslararası öğrencilere, çok sayıda lisans, yüksek lisans ve doktora programları sunarak kaliteli eğitim imkanı sağlamaktadır. Üniversite, akademik ve araştırma alanlarında başarılarıyla tanınmaktadır.

Eklenme tarihi :11.05.2023 13:03:15
Son güncelleme : 11.05.2023 14:29:45
Rahimden Huzurevine Kadar (From the Womb to the Retirement Home)