Bekir Nazlıgül Hochschule Landshut

Burs ve yaşam masrafları: Burada önemli bir not olarak vize başvurusu esnasında aylık öğrenciler için belirlenen minimum bir değeri karşılayabileceğimizi göstermemizi istiyorlar. Ben başvururken bu 700 Euro idi, bu sene ~850 Euro gibi bir rakam gerekli. Aylık hibe miktarı bu değere yetmiyor, kalan kısma da ayrı gösterebileceğimiz gelir/birikim isteniyor. Kalınan her gün için sigorta yaptırılmalı, bunun fiyatını tam olarak bilmiyorum, eğer ebeveynler memur ise onların sigortasından yararlanabiliyor. Ayrıca sömestr ortalarında 75 Euro Studentenwerk harcının ödenmesi zorunlu.
Fiyatlara örnek olarak; dışarıda yemek 8-15 Euro arası, yakındaki şehirlere trenle seyahat 10-15 Euro arasında değişiyor. Landshut içinde otobüsler öğrenci kartıyla ücretsiz kullanılabiliyor.
Hibenin TEB hesabına yatırılması en mantıklısı, Deutsche Bank atm veya şubelerinden ek ücret ödemeden para çekilebiliyor.
Yemekler: Alman mutfağı için tavsiyem merkezdeki Hellig-Geist-Stüberl.
Konaklama: Ritter-von-Schoch Straße 8 diğerlerine göre biraz daha ucuz (20 Euro kadar) ve marketlere daha yakın. Yurt sözleşmeleri 6 aylık yapılıyor, daha önce geri dönülse bile son ay için kira ve Rundfunkbeitrag ödemek zorunlu. Depozito da 200 Euro civarı.
Diğer yazılanlara ekleyebileceğim bir şey aklıma gelmiyor. Önemli herşey detaylı bir şekilde anlatılmış.

Eklenme tarihi :22.12.2022 13:59:42
Son güncelleme : 22.12.2022 13:59:42